ZIT IN DIT 31 OKTOBER 2020 IN HET EUROPEES PARLEMENT


Op 31 oktober 2020 vindt in Brussel een demonstratie (SIT IN) plaats op het Place du Luxembourg (Europees Parlement). De Burgerbeweging "The Congolese Standing" mobiliseert in samenwerking met maatschappelijke organisaties die werkzaam zijn in de Congolese diaspora in België, om hun verontwaardiging te uiten en de ondraaglijke situatie van de Congolese bevolking en in het oosten van de DRC gedurende meerdere jaren aan de kaak te stellen.

De doelstellingen van deze Sit in zijn: Om verkrachting en geweld tegen vrouwen te bestrijden, – Om te pleiten voor een einde aan de straffeloosheid van de uitvoering van het mapping report (VN), waarin oorlogsmisdaden en bloedbaden zijn vastgelegd die tussen 1993-2003 (DRC) zijn gepleegd. – Om te pleiten voor speciale bescherming voor de Nobelprijswinnaar, dr. Denis Mukwege, die bekend staat als "de reparateur van vrouwen", en die dagelijks vecht voor het einde van de oorlog, geweld, verkrachting en slachtingen in de DRC.

Met deze gebeurtenis geven de Burgerbeweging "De Congolese Staande" en het maatschappelijk collectief Diaspora gehoor aan de oproep van Dr. Dénis Mukwege, op 4 september 2020, tijdens de mars van overlevende vrouwen in Bukavu, voor bewustwording en mobilisatie, zowel nationaal als internationaal, om het mapping-rapport in praktijk te brengen.

admin

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Résoudre : *
30 − 4 =


Read also x